4.8 Trustpilot
Gratis ombytning

Kompas

Et kompas kan være guld værd, hvis man er i tvivl om hvilken retning man skal. Vi har et stort udvalg af gode kompas, som kan hjælpe dig på rette vej.

Lazy loading test image

Har man stadig brug for et kompas?

Det kan måske virke fjollet at købe et kompas i dag hvor man har så meget elektronik til at vise vej. Men et kompas har faktisk stadig rigtig mange fordele. Et kompas løber nemlig ikke tør for strøm, og på den måde er du sikker på altid at kunne finde hjem. Et kompas er samtidig meget holdbart og nemt at have med. Skal man derfor være væk i flere dage, skal man altid sørge for at have et kompas med.

Hvad skal et kompas kunne?

Et kompas skal først og fremmest kunne vise dig hvilken vej du skal. Nogle kompas har et kompashus som er med til at beskytte kompasset. Ofte er der også et spejl inde i kompashuset som bruges til at lave krydspejlinger, som giver et mere præcist billede af hvor man er. Mange kompas har også en snor eller en hank, så den kan spændes fast om halsen eller i buksekanten.

Lazy loading test image

Hvordan virker et kompas?

De fleste kompas er med magnet, som virker ved at den kan måle magnetfeltet på jorden. Magneten skal kunne dreje frit rundt inde i kompasset, og den vil derfor pege mod jordens modsatte poler, og kan på den måde pege mod nord, syd, øst og vest.

Lazy loading test image

Hvordan bruger man et kompas?

Skal man bruge et kompas med et kort for at vide hvor man er, skal man lægge kortet med kompasset ovenpå. Herefter skal man rotere kortet til den røde pil på kompasset peger mod nord. Skal du bruge kompasset uden et kort, skal du blot holde kompasset vandret med kompashuset op. Her vil den røde pil (nordpilen) pege mod nord.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@trekk-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00