4.8 Trustpilot
Gratis ombytning

Liggeunderlag

Søvn er virkelig vigtigt, og det er især vigtigt, når du skal være aktiv i flere dage i streg. Så hvis du har planer om en cykel, vandre eller aktiv campingferie, kan et godt selvoppusteligt liggeunderlag redde din nattesøvn. Hos os finder du det rette liggeunderlag, der giver dig den rette komfort og støtte.

Lazy loading test image

Liggeunderlag til ethvert formål

Skal du på vandretur, må du ikke undervurdere værdien af et godt liggeunderlag. Går du med fuld oppakning, vil du bl.a. bruge dine ryg, skuldre -og benmuskler i løbet af dagen, og hvis du ikke har et ordentlig liggeunderlag, vil du højst sandsynligt få ondt, når du lægger dig ned. Mange liggeunderlag kan rulles sammen, så de ikke fylder særligt meget, hvilket er ret praktisk, når det skal pakkes i vandretasken. Et letvægts liggeunderlag er også uundværligt, når du skal på vandretur. Skal du på camping eller kanotur, er det stadig guld værd at have investeret i en godt og solidt liggeunderlag. Men størrelsen og vægten på liggeunderlaget spiller ikke en lige så stor rolle her.

Isolering i liggeunderlag

Isolering i liggeunderlag måles i R-værdi. R-værdien fortæller, hvor isolerende liggeunderlaget er. Jo højere R-værdien er, jo bedre isoleret er liggeunderlaget. En R-værdi er kun vejledende, da der ikke er nogen standard, som producenten angiver R-værdien ud fra. Som udgangspunkt har et liggeunderlag, der kun er til sommerbrug, en R-værdi på 0-2. Mens en R-værdi på 3 eller 4 både kan bruges om foråret, sommeren og om efteråret. Et liggeunderlag med en R-værdi over 5 vil isolere mod danske vintre, men hvis du skal til f.eks. Norge, hvor der er sne og frost, skal liggeunderlaget have en R-værdi over 6. Bliver temperaturen under -10°C, skal R-værdien være over 8.

Lazy loading test image

Størrelse og tykkelse på dit liggeunderlag

Når du vælger dit liggeunderlag, skal du først og fremmest kigge efter størrelsen. Liggeunderlag varierer i længde, bredde og tykkelse, og du skulle jo gerne kunne ligge udstrakt på dit liggeunderlag. Et liggeunderlaget med en tykkelse på omkring 4 cm kan sikre, at du ikke mærker jorden. Hvis du ønsker den bedste komfort, skal du vælge et liggeunderlag med en tykkelse på minimum 5 cm.

Lazy loading test image

Opbevaring af liggeunderlag

Når liggeunderlaget ikke er i brug, skal det pakkes sammen. Det er meget forskelligt fra liggeunderlag til liggeunderlag hvordan man pakker det nemmest sammen. Fælles er dog for de fleste at det ikke er specielt svært at gøre. Det kan faktisk gøres på 1 minut. Der er også stor forskel på hvor meget liggeunderlaget fylder når det er pakket sammen. Nogle fylder meget, mens andre fylder mindre. De mindre er rigtig gode til når man skal vandre eller ikke har så meget plads. De større kan ofte have en bedre komfort, men fylder som sagt også mere.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@trekk-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00