4.8 Trustpilot
Gratis ombytning

Telte

Står du overfor en telttur, vandretur, kanotur eller campingtur, så får du brug for det rigtige telt. Uanset hvad, skal teltet holde tørt, så du kan sove trygt og godt om natten. Telte kommer i mange størrelser og modeller med alle mulige forskellige funktioner.

Lazy loading test image

Telte til alle slags eventyr

Alle outdoor ture med overnatning kræver et telt, med mindre du altså gerne vil sove i shelter. Fordelen med et telt er, at du er sikker på, at du ikke skal dele soveplads med andre. Der findes et hav af forskellige telte. Det kan derfor være en god ide at overveje, om du ønsker et tunneltelt, kuppeltelt, geodætisk telt eller måske et tipitelt. Du skal vælge telt efter, hvad du skal bruge det til. Hvis du er på cykel, kano -eller vandretur, hvor du skal have teltet op og ned hver dag, er det rart med et telt, der er let og hurtigt at slå op og ned. Skal du på campingferie, gør det ikke så meget, at det tager lidt længere tid, da teltet skal blive stående i flere dage af gangen. Et letvægtstelt er en god investering, hvis du vandrer meget.

Det rigtige størrelse telt

Du skal vælge telt efter, hvor mange personer I skal sove i teltet. Det kan være fristende at vælge et telt, hvor der er godt med plads. Men hvis du skal sove alene og vælger f.eks. et 3-personers telt, vil det være umuligt for dig at opvarme det, og du vil højst sandsynligt fryse om natten. En god overvejelse inden du vælger telt er også, om du selv skal bære teltet i en rygsæk, eller om teltet bliver proppet ind i en bil. Jo større et telt du vælger, jo mere fylder og vejer det ofte. Et telt med en apsis giver lidt ekstra plads og er helt genialt til opbevaring af rygsæk eller anden bagage, så det ikke bliver vådt over natten.

Lazy loading test image

Teltmaterialer

Et telt lavet af nylon er slidstærkt og derfor godt at tage med på ture, hvor det kan blive udsat for vind og vejr. Nylon telte er ofte vandtætte, da de ofte er behandlet med silikone. Et telt af nylon har ikke så godt af UV-stråler fra solen. Så hvis du kun bruger dit telt, når solen skinner, skal du nok vælge et telt lavet af polyester. Et telt af nylon vejer dog halvt så meget som et telt af polyester. Et telt lavet af polyester er også vandtæt og holdbart. Det rigtige materiale til dit kommende telt afhænger af, hvad du skal bruge teltet til. Hvis du skal på vandretur, må du ikke glemme at kigge på teltstængernes materiale og vægt. Aluminium og karbon vil være helt perfekt, hvis du skal bære på teltet i mange timer.

Lazy loading test image

Vandtætte telte

Hvis du gerne vil have et vandtæt telt, er det oversejlet (det yderste lag på teltet), som du skal have styr på. Først og fremmest skal oversejlet altid spændes ordentligt ud, så vandet kan løbe af igen. Hvis du ikke spænder dit oversejl ordentligt ud, vil vandet samle sig og kunne trænge ned gennem teltdugen. Når vi taler om vandtæthed, taler vi også vandsøjlehøjtryk. Det vandsøjlehøjtryk som er angivet, vil ofte være på teltets oversejl. Vandsøjlehøjtrykket fortæller mængden af vand, som materialet kan holde ude. Hvis teltet har et vandsøjletryk på cirka 3.000 mm eller derover, er det vandtæt.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@trekk-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00