4.8 Trustpilot
Gratis ombytning

Vandre rygsække

Skal du bruge din taske til vandreture, skal du vælge en, der er behagelig at have på og sidder rigtigt på din ryg.

Lazy loading test image

Den rigtige valg af vandrerygsæk til vandreturen

Inden du køber din vandrerygsæk, skal du være klar over, hvor lang tid du skal være afsted. Længden på din tur er nemlig med til at bestemme størrelsen på din taske. Vores vandretasker ligger mellem 50 og 80 liter, så lige meget hvor mange kilometer du har planer om at gå, er der en vandrerygsæk til dig. Ønsker du en rygsæk under 50 liter, finder du dem under kategorien “Dagsturstasker”. Når du har fundet den rigtige størrelse, er det allervigtigste, at din rygsæk sidder godt og korrekt på din ryg. Vi anbefaler derfor, at du tager højde for ryglængde, pasform og hoftebæltets bæreevne. Jo bedre den sidder, jo længere kan du gå.

Gode funktioner i en vandrerygsæk

Det er forskelligt fra vandretaske til vandretaske, hvordan du kan åbne den. Du kan selvfølgelig åbne den i toppen, men nogle synes også, at det er rart, at kunne komme til taskens indhold fra bunden eller fra taskens front. Vandrerygsække har forskellige indretninger, og det er en smagssag, hvordan man foretrækker, at taskens lommer er. Det gælder både antal, størrelse og placering på lommerne. Mange vil f.eks. gerne have en lomme på taskens sidde til drikkedunken. En lomme i hoftebæltet er også smart, fordi den er virkelig nem at komme til. Du bør også overveje, om du ønsker en vandretaske, hvor der er plads til et drikkesystem.

Lazy loading test image

Vandrerygsæk til backpackeren

Skal du på interrail eller en anden rejse, hvor du ønsker en vandrerygsæk, vil en taske på over 70 liter nok være den rigtige. Når du rejser på denne måde, går du ikke lige så mange kilometer, som når du er på vandretur, og du kan derfor godt have lidt flere kilo med. Skal du igennem flere lande, vil temperaturen højst sandsynligt svinge. Men med en større rygsæk, vil du have plads til både varmt og koldt tøj. Du vil også have plads til eventuelle souvenirs, så du kan tage nogle fysiske minder med hjem.

Lazy loading test image

Sådan skal din vandrerygsæk sidde

Skal du gå langt og have mange kilo i rygsækken, er det klart en fordel at have en rygsæk, som du justere meget på. Hvis du ikke får indstillet den ordentligt, kommer din tur til at føles dobbelt så lang. Juster gerne din vandrerygsæk mens den er fyldt og gør det altid inden, du tager afsted. Du skal starte med at indstille rygsækkens ryglængde. Bagefter tager du rygsækken på og strammer skulderstropperne og hoftebæltet. Hoftebæltet skal sidde, så det er på linje med dit hofteben. Spænd derefter rygsækken godt ind til kroppen og spænd gerne skulderstropperne lidt igen. Til sidste skal du spænde brystremmen på din taske. Når du pakker din rygsæk, skal du lægge vægten ind mod ryggen, så din taske er lettere at bære.

Vandrerygsække til kvinder og mænd

Vær opmærksom på, at der både findes unisexmodeller og modeller lavet kun til kvinder. Vandrerygsække til kvinder er typisk lidt mindre, og skulderstropperne og hoftebæltet har en anden pasform. Dermed undgår du, som dame, at stropperne trykker eller er ubehagelige mod din barm. Hoftebæltet i en kvindemodel er lavet til kvinders bredere og rundere hofter og vil derfor ofte støtte og fordele vægten bedre, end hvis du, som kvinde, vælger en unisexmodel. Det er vigtigt at sige, at mange kvinder sagtens kan bruge unisexmodeller. Ligeledes kan mænd også bruge kvindemodeller. En vandrerygsæk afhænger ikke af køn, men af kropsform.

Tilbehør til din vandrerygsæk

Til nogle vandrerygsække følger der et vandtæt overtræk med, men det er langt fra alle modeller, hvor det er tilfældet. Skal du vandre eller rejse et sted, hvor det kunne begynde at regne, kan et regnslag til din taske være løsningen på, at dine ting ikke bliver våde. Et alternativ er, at du pakker alle dine ting i vandtætte pakposer/drybags. Det er dog altid en god ide både at pakke i drybags og have et regnslag til din rygsæk. På den måde er du helt sikker på, at din sovepose, din mobil og dit tøj ikke bliver vådt. Skal du have din vandrerygsæk med på et fly, kan en transportpose beskytte den. Karabinhager er også genialt tilbehør, når du er på vandretur. Med karabinhager kan du hænge f.eks. din drikkedunk fast på din rygsæk, så den hele tiden er lettilgængelig.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@trekk-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00