4.8 Trustpilot
Gratis ombytning

Vandrestave

Vandrestave kan både bruges til stavgang i skoven eller på den længere tur i fjeldet eller i terrænet. Alle vores vandrestave er i høj kvalitet, og du får, hvad du betaler for. Skal du på en længere vandretur, giver vandrestavene dig en aflastning, så du bedre kan holde til hele turen. Dette gælder især, hvis du bærer din egen oppakning.

Lazy loading test image

Hvornår skal man bruge et par vandrestave?

Vandrestave er helt klart bedst, hvis du skal gå i ujævnt terræn eller vandre i bjerge. Skal du vandre på almindelig flad jord, kan vandrestavene let komme til at være ekstra vægt i rygsækken fremfor en hjælp. Dermed ikke sagt at vandrestave ikke kan bruges på fladt underlag, for det kan de sagtens. Deres aflastningsevne kommer bare mest til sin ret, når underlagt kræver mere af dig og dem. Vandrestave er nemlig lavet til at aflaste din krop. For eksempel er det hårdt for vores knæ at gå ned af bjerge, og her kan vandrestavene aflaste dine knæ og led. Går du på meget ujævnt terræn, kan vandrestave hjælpe dig med at holde balancen.

Det rette valg af vandrestav

Det rigtige valg af vandrestav afhænger fuldstændig af, hvor du skal vandre henne, og hvilke ønsker du har til stavens funktioner. Vandrestave er nemlig gode til forskellige ting og forskellige underlag. Nogle er gode til blødt underlag, mens andre er gode til hårdt underlag. Længden på din vandretur har indflydelse på materialevalget og vægten, og måske er der bare en vandrestav, der ligger bedre i hånden end de andre. Vandrestave varierer altså bredt, og det er derfor godt at have gjort sig nogle overvejelser, inden man køber sin vandrestav. Når du vælger vandrestav, kan du kigge efter følgende ting: Materiale, vægt, håndtaget, trensen, spidsen, gummifødderne, foldbarhed og justerbar længde.

Lazy loading test image

Trensen, spidsen og gummifødderne

Trensen på en vandrestav er den ring, der sidder forneden på staven. Trensen er vigtig, da den gør, at vandrestaven ikke kan gå igennem blødt underlag. Alt efter hvilket underlag du skal vandre på, findes der trenser i forskellige størrelser og former. Hvad spidsen på en vandrestav er, giver lidt sig selv. På nogle vandrestave kan spidsen udskiftet, når den er blevet slidt. Skal du bruge dine vandrestave meget, kan denne mulighed måske være rar at have. Til at tildække vandrestavens spids under transport eller i rygsækken, har du gummifødderne. Gummifødderne kan også være brugbare, hvis du skal vandre på f.eks. asfalt.

Lazy loading test image

Foldbar vandrestave eller justerbar længde

Nogle vandrestave kan foldes sammen, så de ikke fylder særligt meget. Disse vandrestave er helt perfekte, hvis du ikke skal bruge dem på hele turen. Når de er foldet sammen, er de nemlig nemme at pakke ned i en rygsæk. Dog kan disse vandrestave ikke justeres særligt meget i længden, når de er foldet ud. Det kan teleskopstave til gengæld. Her kan du ændre længden, alt efter om du går op af bakke, ned af bakke eller på flad vej. Går du op af en bakke eller et bjerg, vil det optimale være, at du gør dine vandrestave lidt kortere. Går du ned af en bakke eller et bjerg, skal du gøre dine stave lidt længere. Dette gøres for at aflaste kroppen bedst muligt.

Materialevalg og vægt

Når du vælger vandrestave, kan de variere en del i materialevalg og opbygning. Alle vores vandrestave har et håndtag lavet i kork. Kork giver en varm følelse samtidig med, at det er ventilerende og ikke giver vabler. Ved billigere stave kan du finde plastikhåndtag, som hurtigt bliver svedige og dermed giver vabler. Selve vandrestavens materiale er typisk af aliminum eller carbon, hvilket har indflydelse på vandrestavens vægt og kvalitet. Tag mere højde for vægt og kvalitet, hvis du skal ud på en lang vandretur. Jo længere turen bliver, jo mere ujævnt eller bakket terræn, og jo mere opbakning du har med, jo vigtigere er kvaliteten og vægten på vandrestaven.

“Just Click”-systemet fra Swix

Noget der især er værd at lægge mærke til ved vandrestavene fra Swix, er deres “Just Click”-system, der gør det let og enkelt for dig, fordi du ikke behøver at løsne stropperne, når du skal have din hånd ud af grebet. Det fungerer sådan, at du sætter stropperne fast om hænderne og i en lille løkke, så de hurtigt sættes fast i stavene.

KONTAKT OS

S. Stubsvej 20, 7080 Børkop
Telefon: 53362110
Email: support@trekk-sale.dk
Supporten er åben 10.00 - 15.00